Batı Antalya'ya Ulaşım Tek Çatı Altında

Antalya-Kaş güzergahında ayrı ayrı bağımsız çalışan firmalar aynı çatı altında birleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın batı ilçelerinde hizmet veren Kumluca Çiçek Tur, Kumluca Seyahat Tur ve Batı Antalya Tur kooperatifleriyle gerçekleştirilen istişareler ve ulaşım esnafından gelen talepler doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı üç firmayı tek çatı altında uzlaştırdı.

Hayata geçirilen sistemle araçlar ortak rotasyonda aynı güzergahta dönüşümlü olarak çalışacak. Böylece daha önce firmalar arasında yaşanan yolcu kapma, sürtüşme ve kavga sonucu ortaya çıkan görüntülerle birlikte hizmet kalitesinin düşmesi de engellenmiş oldu.

Batı Antalya Turizm Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keskin, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, yolculara daha kaliteli hizmet sunmak ve firmalar arasında hizmette rekabet anlayışıyla böyle bir çalışma programını tercih ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Rekabet yüzünden kaliteli hizmet verilemiyordu. Eşit şartlarda çalışma sistemi olmadığı için aralarda uyumsuzluk yaşanıyor bu da hizmet kalitesine yansıyordu. Yeni sistemle birlikte önce küçük araçlardan daha çok kapasiteye sahip ve konforlu araçlara geçiş yaptık. Araç sayısı düştü ama koltuk sayısı daha da arttı. Burada hem ulaşım esnafımız çok memnun hem de yolcularımız."

Kaynak: AA