Bartın'da Yem Bitkisi Tarımı Geliştiriliyor

Bartın Tarım ve Orman Müdürü Abdulsettar Bayram, ilde kaba yem ihtiyacının karşılanmasına yönelik Yem Bitkileri Tarımını Geliştirme Projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bayram, Şahne köyünde 60 dekar alanda yonca yem bitkisi üretimi yapan Turhan Kızıltaş ile Kurtköy köyünde 400 dekar alanda silajlık mısır üretimi yapan Mehmet Ali Ercan’a ait tarlalarda incelemede bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bayram, 2017'de 680 çiftçi tarafından yapılan yem bitkileri destekleme müracaatının bu yıl 851'e, aynı yıl 16 bin 500 dekar olan yem bitkileri ekiliş alanının da 22 bin dekara yükseldiğini belirtti.

Bu alanda tarımı geliştirme çalışmalarında İl Özel İdaresi’nin de desteğiyle 80 üreticiye 1 ton yonca tohumluğu ile 120 üreticiye 1,5 ton silajlık mısır tohumluğu verildiğini ifade eden Bayram, "İlimizde mibzerle sıraya ekilişe teşvik ve sulama ile verim artışının sağlanması için yapılan çalışmalar sürüyor. Çiftçilerimiz, bakanlığımız tarafından verilen tarımsal desteklemelerle rahat nefes alıyor." dedi.

Kaynak: AA