15 Temmuz Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan Öçalmaz: '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 12 branşta 5 bin sporcumuzla organizasyonlar gerçekleştirdik'.

Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 2. Marmaris 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Elo Satranç Turnuvası sona erdi.

Marmaris Turizm Meslek Yüksek Okulu İçmeler 15 Temmuz Şehitler Kampüsü Salonu’nda gerçekleştirilen ve 3 gün süren turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.

Turnuvada dereceye giren sporcular ödüllerini, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Zekeriya Bingöl, Muğla TSF İl Temsilcisi Murat Yenici ve Turnuva Başhakemi Barış Öztürk'ten aldı.

Törende konuşan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Öçalmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Marmaris'te satranç turnuvasını hain darbe girişiminin ikinci yılında bu günü unutmamak ve unutturmamak adına yaptıklarını söyledi.

Anma etkinlikleri kapsamında bunun dışında da çeşitli spor organizasyonları düzenlediklerini dile getiren Öçalmaz, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 12 branşta 5 bin sporcumuzla organizasyonlar gerçekleştirdik. Satranç önem verdiğimiz branşların başında gelmektedir. Hepimizin bildiği gibi çocuklarımızın muhakeme yeteneğini geliştiren, zeka unsurunu ön planda tutan ve sabrı öğreten, oyundan çok hayatın içerisinde hayatı öğreten, hayatın ta kendisi olan bir branştır." dedi.

Turnuva sonunda kategorilerinde dereceye giren sporcular ise şöyle oluştu:

A Kategorisi:

1. Murat Yelligedik, 2. Yakup Eryiğit, 3. Irmak Sipahioğlu

En İyi Kadın Sporcu:

1. Ceylin Tikveşli, 2. Nehir Tokat, 3. Nino Kalaycı

B Kategorisi:

1. Koray İbrahim Atabey, 2. Haldun Aksel - 3. Mert Can Sevig

En İyi Kadın Sporcu:

1. Sudenaz Yalçın 2. Beren Ünal 3. Gülin Dönmez

C Kategorisi:

1. Ömer Efe Topçu 2. Ediz Tan Aytan 3. Efe Altay Türkmen

En İyi Kadın Sporcu :

1. Melisa Eylül Tatlıcıoğlu 2. Deniz Ela Gürz 3. Nehir Gürbüz

D Kategorisi:

1. Ege Çoban 2. Muhammed Giray Avcı 3. Ömer Mete İşler

En İyi Kadın Sporcu :

1. Nilsu Canfes 2. Zeynep Naz Bozyel
Kaynak: AA