'Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi'

Muğla'dan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak, trafikteki kadın bisikletçilere dikkati çekmek için yola çıkıp dönüşümlü olarak yurdu dolaşan kadın bisikletçiler Siirt'e ulaştı.

Muğla'dan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak ve trafikteki kadın bisikletçilere dikkati çekmek amacıyla yola çıkıp dönüşümlü olarak ülkeyi dolaşan kadın bisikletçiler, Siirt'e geldi.

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneğinin organizesinde Muğla'dan 19 Mayıs'ta "El Ele, Elden Ele 81 İle" sloganıyla yürütülen "Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi"ne Şırnak'tan katılan Songül Gül ve beraberindeki kadın bisikletçiler, Siirt'e ulaştı.

Siirt Bisiklet İl Temsilcisi Muhammed Abit Çevik ve bisikletçiler tarafından karşılanan Songül Gül, Şırnak'tan devraldığı Türk bayrağını Birgül Özkan'a teslim etti.

Çevik, proje kapsamında bu görevi Siirt'te üstlendiklerinden dolayı çok gurur duyduklarını söyledi.

Bisiklet turunun 19 Mayıs'ta başladığını, 30 Ağustos'ta sona ereceğini kaydeden Çevik, şöyle konuştu:

"81 ilde gerçekleşecek bisiklet turunun bir ayağını da bugün Siirt'te gerçekleştirmiş olduk. Şırnak'tan Songül Gül, şanlı Türk bayrağımızı bisiklet eşliğinde Siirt'te Birgül Özkan'a teslim etti. Yarın da Allah nasip ederse bayrağımızı Batman'a teslim edeceğiz. Türk bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandırıp, kadının gücünü göstereceğiz."

Gül de böyle anlamlı bir projede yer almanın kendisi için çok onur verici olduğunu belirterek, amaçlarının kadınları sporu yönlendirmek olduğunu dile getirdi.

"Biz kadınlar olarak bisiklet sürmek için çıkıyoruz fakat tepki alıyoruz. Çoğaldıkça bu tepkilerin önüne geçeceğiz diye düşünüyorum." ifadelerini kullanan Gül, bisiklet sürmenin mutluluk verici bir etkinlik olduğunu aktardı.

Özkan ise Türk bayrağını kadın eliyle 81 ilde elden ele dolaştırmanın onur verici bir duygu olduğunu kaydederek, "Kadınların yaşam boyunca bisikletle spor yapmalarını destekliyoruz ve tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA