Şarkışla'da Bilgilendirme Toplantısı

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde "2018 Merkezi Sınav ve Yerel Yerleştirme" ile "Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bilgiç, okul müdürleri ve idarecilerini bilgilendirdi.

Ortaöğretime Geçiş Tercihleri'nin 2-13 Temmuz tarihlerinde yapılacağını belirten Bilgiç, tercihlerin https://e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden veya okul müdürlüklerine müracaatla yapılabileceğini söyledi.

Bilgiç, yerleştirme sonuçlarının 30 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacağı ifade ederek, bundan sonra yerleşemeyen ya da yerleştiği okuldan başka bir okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için yerleştirmeye esas nakil tercihlerinin ise 6 Ağustos- 6 Eylül tarihlerinde 4 dönem halinde gerçekleşeceğini dile getirdi.

Öğrenci ve velilere danışmanlık yapmak üzere tüm ortaokul müdürlüklerinde tercih danışma hizmeti verileceğini aktaran Bilgiç, öğrencilerin tercihlerini e-okul sistemi üzerinden yapmış olsalar dahi mutlaka bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne onaylatmaları gerektiğini vurguladı.

Toplantıya Şarkışla Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, ortaokul ve lise idarecileri, rehberlik öğretmenleri ve veliler katıldı.

Kaynak: AA