Liselere Yerel Yerleştirmeler İkamete Göre Yapılacak

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, ortaöğretim kurumları merkezi sınavı sonucuna göre öğrenci alımı yapmayacak liselere yerel yerleştirmenin, öğrencilerin ikamet adreslerine göre gerçekleştirileceğini bildirdi.

Ekinci, 2018 yılı ortaöğretim kurumları merkezi sınavla öğrenci alan liseler için tercihlerin 2 Temmuz Pazartesi günü alınmaya başladığını ve 13 Temmuz günü mesai bitiminde sona ereceğini belirtti.

Bunun dışında kalan okullara nasıl kayıt yaptırılacağı konusunun öğrenci ve veliler tarafından merak edildiğini ifade eden Ekinci, sınavsız öğrenci alan liselere yapılacak yerel yerleştirmelerin, e-Okul sistemi üzerinden yapılacak başvuru üzerine öğrencilerin ikamet adreslerine göre yapılacağını kaydetti.

Ekinci, sınavsız öğrenci alan liseler için öğrencilerin e-Okul sistemi üzerinden 5 okul tercihinde bulunabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yerel yerleştirmeyle öğrenci alınacak liseler için ise tüm öğrenciler 5’er tercih yapabilecek. Yerel yerleştirmede ilk üç okuldan hepsi kayıt alanından seçilecek ve bu kayıtlarda ikamet adresi, ortaokul bulunuşu, tercih önceliği, ortaöğretim Başarı Puanı, devam devamsızlık ve yaş kriterlerine bakılacaktır."

Kaynak: AA