Kızıltepe'de 'Çöp Taksi' Uygulaması

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Kızıltepe Belediyesi, çöplerin daha hızlı toplanması için "çöp taksi" uygulaması başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 3 ton kapasiteli çöp taksi ile haftanın 7 günü mesai saatleri içerisinde vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler doğrultusunda cadde, sokak veya kaldırımlara bırakılan çöpler toplanıyor.

İlçe merkezinde gün boyu dolaşan çöp taksi, cadde, sokak ve kaldırımların yanı sıra çöp araçlarının giremediği dar sokaklarda da biriken çöpler ile gün içerisinde ilçe merkezi ile cenaze ve düğünlerde biriken çöplerin toplanmasını da sağlıyor.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, başlattıkları uygulama ile çöp konteyneri olmayan mahallelere ulaşmak, kaldırım ve sokaklarda çöplerin birikmeden toplanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Attığımız her adımı vatandaşlarımızı düşünerek atıyoruz. Şimdilik bir taneyle başladık ama ilerleyen zamanlarda sayılarını artıracağız. Vatandaşlarımıza temiz bir ortam oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Kaynak: AA