Kayseri Şeker, Fortune 500'E Girdi

Kayseri Şeker Fabrikası, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500'de, kent bazında ilk sırada yer aldı.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, finansal kurumlar ve holding şirketleri dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye araştırmasının sonuçları açıklandı.

Özel hesap dönemi uygulayan şirketler arasında yer alan ve 30 Nisan 2018 tarihi hesap yılı sonu olarak baz alınan Kayseri Şeker, net satışı ile 172'inci, özkaynak kullanımıyla da 88'nci sırada yer aldı.

Türkiye genelinde tarım ve tarıma dayalı sanayiide faaliyet gösteren şirketler araştırmasına göre ise Kayseri Şeker 21. sıraya yerleşti.

Fortune 500 iller sıralamasında geçen sene 10 şirket ile listede yer alan Kayseri'de bu yıl şirket sayısı 5'e düştü.

Kayseri Şeker'in ülke genelinde 500 büyük şirket içinde, özkaynak kullanımı, ciro, imalat ve sektörel araştırmalardaki yükselişi ile ilgili olarak açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, geçtiğimiz mayıs ayında İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda Kayseri Şeker'in Türkiye'nin devleri arasında yerini aldığını anımsattı.

Fabrikanın çiftçinin malı olduğunu belirten Akay, "Fortune 500 Türkiye araştırmasında endüstriyel gıda imalat sektöründe 10'uncu sırada yer aldık. Biz Kayseri Şeker olarak sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz. Milli bir kuruluş olarak fabrikamız başarısına çiftçisinden ve milletinden aldığı güç ile büyümeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA