Deneme Amaçlı Kurduğu Sera Kazanç Kapısı Oldu

Türkiye'nin çeşitli illerinde 10 yıl çalıştıktan sonra köyüne dönerek kendi işini kuran Özcan Erdevir, geçen yıl deneme amaçlı kurduğu domates serasından başarılı sonuç alınca bu sene hedefini büyüttü.

Andırın ilçesine bağlı Rifatiye Mahallesi'nde yaşayan Erdevir, yaptığı açıklamada, geçen yıl 300 metrekarelik bir alanda deneme amaçlı kurduğu serada 5-6 ton domates elde ederek güzel para kazandığını, bu seneki hedefinin 20 ton civarında olduğunu söyledi.

İlçeye döndüğünde kahvehanesini kapatarak mantar tesisine çevirdiğini dile getiren Erdevir, şunları kaydetti:

"Pazar sıkıntısı yaşamıyorum. Şu an günlük ortalama 100-150 kilogram domates topluyorum ve ilçede bakkal ve marketlere veriyorum. Satışlarımda herhangi bir sıkıntı yok. Buranın yayla bölgesi olması nedeniyle civar il ve ilçelerden yaylaya gelen vatandaşlara da burada satış yapıyorum.İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personelinin de büyük yardımlarını gördüm. Hedefim serayı her geçen yıl daha da büyütmek."

Özcan Erdevir'ir eşi Emine Erdevir ise seranın kurulumu aşamasında eşine destek verdiğini ve bu işi severek yaptıklarını belirterek, soğuk bir bölgede zor şartlarda seracılık yaptıklarını söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Adsay da kurulan seranın bölgeye örnek olacağını belirtti.

Bölgenin kırsal olması nedeniyle vatandaşlara işsizlik noktasında neler yapabileceklerini göstermek istediklerini dikkat çeken Adsay, ilçe müdürlüğü olarak tüm çiftçilerin destekçisi olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA