Borç Yapılandırmada Son Tarih 31 Temmuz

İçel Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, 7134 sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz'a kadar başvuruda bulunması gerektiğini bildirdi.

Güngör, yazılı açıklamasında, 7134 sayılı Yapılandırma Kanunuyla birlikte vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalacağını belirtti.

Kanun içerisinde birçok fırsat tanındığını aktaran Güngör, "Yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacak. Borçlar taksitler halinde ödenebilecek. Vergi ihtilafları sonlandırılacak. Devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanılabilecek. Geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak. Daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek." ifadesini kullandı.

Güngör, kanunun kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yapılandırma kanunu borçları 18 taksitte 36 aylık bir sürede ödeme imkanı da veriyor. Taksitlere bu gün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanacak. Kanundan yararlanmak isteyenler 31 Temmuz 2018 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunması gerekiyor.

Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Unutmamamız gereken bir husus, matrah artırımından kaynaklanan ödemeler peşin veya 6 taksitte yapılabilecek. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 1 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Peşin ödemeler teşvik ediliyor."

Kaynak: AA