Batman'da Kur'an Kursu Öğrencilerine Dondurma İkramı

Batman'da, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere İl Müftülüğünce dondurma ikram ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla 25 Haziran'da başlatılan Kur'an kursları, 17 Ağustos'a kadar sürecek.

Batman'da bu yıl 700'ü cami toplam bin 200 merkezde düzenlenen kurslara çocuklar büyük ilgi gösterdi.

İl Müftüsü Turgut Erhan, her gün bir merkezi ziyaret ederek, kursa katılan öğrencilere dondurma dağıtıyor.

Kursa katılan çocuklar temel dini bilgileri öğrenirken, eğitimden artan kalan zamanı da hocalarının gözetiminde eğlenerek geçiriyor.

Kurs sonunda Cudi Mahallesindeki Salih Özdemir Parkı'nda eğlenen çocukları ziyaret eden İl Müftüsü Erhan, çocuklara dondurma ikram etti.

Bir süre çocuklarla sohbet eden Erhan, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz tatili dönemi için Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursu düzenlendiğini söyledi.

Batman'da bin 200 merkezde kurs açıldığını ifade eden Erhan, çocukların kurslarda hem öğrendiğini hem de eğlendiğini belirtti.

Kurslarda arkadaşlık duygularının da pekiştiğine işaret eden Erhan, "Burada çocuklarımız aynı zamanda sosyal ve kültürel açıdan da eğitim görmüş oluyor, arkadaşlık duygusunu da pekiştirmiş oluyoruz." dedi.

Kaynak: AA