Alaiye'den Sultan Alaaddin'e Bisikletle Vefa Turu

Alanya'da bir öğretmen Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ı anmak için bisiklet turuna çıktı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde öğretmen Yasin Karadavut, Sultan Alaaddin Keykubat'ı anmak amacıyla "Alaiye'den Sultan Alaaddin'e Bisikletle Vefa Turu"na çıktı.

Alanya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasin Karadavut, Alanya Kaymakamlığı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 günde 300 kilometre katederek Konya'ya ulaşmayı planladığını belirtti. Turun ilk gününde 100 kilometrelik Akseki etabının olduğunu anlatan Karadavut, "2. günde Akseki-Seydişehir etabı olacak. 3. günde de Seydişehir-Konya güzergahı var. Konya'da Mevlana Türbesi ve Sultan Alaaddin Keykubat Türbesi ziyaretiyle turun bitmesini planlıyorum." dedi.

Tura çıkarken tarihi ve doğal güzelliklere sahip ilçeyi fetheden Sultan Alaaddin'i anmak ve Türk tarihine dikkat çekmek istediğini anlatan Karadavut, genç nesillerin yetişmesinde tarihi şuurun olması gerektiğini ifade etti.

İlçe Spor Gençlik Müdürü Erdal Tamrak ise farkındalık amacıyla Milli Eğitim Bakanlığında görevli arkadaşın Alanya'dan Sultan Alaaddin'in Konya'daki kabrine doğru yola çıktığını söyledi.

Sporun birlik, beraberlik ve güzelliğini gösteren bu turun, aynı zamanda bir vefa yürüyüşü olarak adlandırıldığını dile getiren Tamrak, "Amacımız farkındalık yaratmak, bisiklet ve bisiklet sporuyla herkese her yere ulaşılabilirliği göstermek." diye konuştu.
Kaynak: AA