Akçaabat'ta 'İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi' Yapılıyor

Akçaabat İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımına başlanacağı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Akçaabat İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi"nin yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını belirtti.

Tesisin maliyetinin yaklaşık 26 milyon lira olduğunu işaret eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Yaklaşık olarak 26 milyon lira maliyetli Akçaabat İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla Akçaabat'ımızda Söğütlü Deresi'nden Salacık Mahallesi de dahil olan bölgede tüm atık sular biyolojik arıtmaya tabi tutulacak, deniz ve çevre sağlığı ileri düzeyde sağlanmış olacak ve Akçaabat'ımız çok daha yaşanılabilir kent haline gelecektir. Yeni Mahalle'de inşa edeceğimiz bu dev tesis, Akçaabat'ımıza hayırlı olsun. Trabzon'umuzun en kalabalık ikinci ilçesi olan Akçaabat'ımıza dünya standartlarında bir atıksu arıtma tesisi kazandırıyoruz."

Gümrükçüoğlu, Akçaabat İçme Suyu Projesinin de yapımına devam ettiklerini vurgulayarak, yıl sonuna kadar projeyi tamamlayarak Işıklar suyunu Akçaabat'a vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA