Adana'daki FETÖ/PDY Davası

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında meslekten ihraç edilenlerinde olduğu eski Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü çalışanı 1'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarından meslekten ihraç edilenlerinde olduğu eski Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü çalışanı 1'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Ö.B.E. ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Ö.B.E. ByLock programını kullanmadığını belirterek, "22 aydır tutuklu bulunuyorum. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Savunmaları alınan diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerine karar verilmesini istedi.

Daha sonra cumhuriyet savcısı ise eksik hususların giderilmesi ve kuvvetli suç şüphesi nazara alınarak tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanığın mevcut halinin devamını kararlaştırarak eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA