AK Partili Turan Açıklaması 'Çanakkale'mizin Ekonomisine Katkı Sağlayacak'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Binlerce gencimiz tarafından beklenen bedelli askerlik Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenleme çerçevesinde 21 günlük eğitimin verileceği illerin başında Çanakkale’miz gelmektedir” dedi.

AK Partili Turan Açıklaması 'Çanakkale'mizin Ekonomisine Katkı Sağlayacak'
Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bedelli askerlikle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Başvuru sayısına göre celp dönemi planlaması yapılacak. Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken 21 günlük eğitimin nerede alınacağı da belirlenmeye başlandı.

Bedelli askerlik hakkında açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Binlerce gencimiz tarafından beklenen bedelli askerlik Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. 21 günlük eğitimin 11 İl 13 Birlik’te yapılması planlanıyor. Askeri Birliklerin arasında Çanakkale’mizde bulunan 3’üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı ve 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı bulunmaktadır. Çanakkale’mize eğitim için gelecek olanlar aynı zamanda esnafımızdan alışveriş yaparak ekonomiye katkı sağlayacak. Askerlerimizin yakınları burada konaklayarak, gezerek hem turizmimize hem de ekonomimize destek olacak. Çanakkale’mizin peyniri, kirazı, şeftalisi, Bayramiç beyazı daha geniş kitleye ulaşacak” dedi.

Kaynak: İHA