SGK Emet İlçe Müdürü Gül'den Yapılandırma Uyarısı

Emet Sosyal Güvelik Kurumu İlçe Müdürü Bayram Gül, yapılandırma başvurularının 31 Temmuz’da sona erdiğini ve hafta sonu vergi dairelerinin açık olduğunu hatırlattı.

SGK Emet İlçe Müdürü Gül'den Yapılandırma Uyarısı
7143 Sayılı ‘Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin’ kanun 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Bayram Gül, yapılandırma fırsatının 31 Temmuz da sona ereceğini açıkladı.

Gül, “Söz konusu Kanunla tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan Kurumumuz alacakları ile takip ve tahsili kurumumuza verilen alacaklar yeniden yapılandırma fırsatını getirmiştir. Bu kanun ile getirilen yapılandırma fırsatı, 2018 Mart ayı ve öncesi dönemlere ait sigorta primi , işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞ-KUR sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak prim borçlarını kapsamaktadır. Başvurular 02 Haziran 2018 tarihinden itibaren hem elektronik ortamda hem Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinde, hem de posta yoluyla alınmaya başlanmış olup, 31 Temmuz 2018 tarihinde sona erecektir. Yapılandırmadan yararlananların işverenlerimiz hakkında, yapılandırılan bu borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır. Bu yapılandırmaya başvurup ilk taksitini ödeyen işverenlerimiz’ Borcu Yoktur’ yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabileceklerdir. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacaktır” diye konuştu.

Yeniden yapılandırma düzenlemesi kapsamında gerçekleştirilecek ödemeler nedeniyle, vergi daireleri hafta sonu da çalışacağı bildirildi.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA