İlkadımlı Çocuklar Erkekliğe İlk Adımı Attı

İlkadım Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleni kapsamında bu yıl ilçedeki 556 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

İlkadımlı Çocuklar Erkekliğe İlk Adımı Attı
İlkadım Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla 556 çocuğun sünnetini üstlendi. Kıyafetleri dahil tüm masrafları karşılanan çocuklara bir sünnet şöleni de yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sevgi Kafe’nin yanındaki açık alanda yapılan şölende 556 çocuk erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte tek tek hatıra fotoğrafı çektiren minikler ve aileleri, Başkan Tok’a teşekkür etti. Çocuklar için düzenlenen şölende miniklere dondurma ve çeşitli ikramlar yapıldı. Çocuklar, sünnet şöleninde aileleriyle birlikte gönüllerince eğlenerek unutamayacakları bir gün geçirdi.

“Vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne her halleriyle ilgilenen bir belediyeyiz”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşların her haliyle ilgilendiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Belediye olarak, kişinin doğumundan ölümüne kadar her haliyle ilgilenen bir kurum olarak bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlayışla bugün de 556 çocuğumuzun sünnet şöleninde bir araya geldik. Buradaki amacımız, ekonomik durumu iyi olan aileler çocuklarını nasıl sünnet organizasyonu yapıyorlarsa, biz de aynı şartları bu çocuklarımıza sağlamayı amaçladık. Bu çocuklara eğlenceler, ikramlar ve çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Yani ekonomik durumu iyi olan aile ne yapıyorsa biz de bu çocuklarımıza aynısını yapıyoruz. Çocuklarımızın sünnetle alakalı kıyafet ve diğer masraflarını da karşıladık. Çocuklarımızın sünneti de hastanede hijyenik bir ortamda gerçekleştirilecek” dedi.

Şölende ayrıca İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından eserler seslendirildi. Sünnet çocukları daha sonra kıyafetleriyle birlikte hayvanat bahçesini ziyaret etti.

Çocuklar 29 Temmuz Pazar günü özel bir hastanede steril bir ortamda gerçekleştirecek sünnetin ardından evlerine gidecek.
Kaynak: İHA