Bursa İpeği Uludağ'daki Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi'nde aldığı eğitimin ardından 'zirve'de halı dokumaya başlayan Sevim Çakmak, atölyesini ziyaret eden turistlere ipek kozasından ip çekilmesini ve ipek halıların dokunma yöntemini anlatıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin "Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak" projesi kapsamında "ipek üretim ve tasarım kursu"nu başarıyla tamamlayan Sevim Çakmak'ın Uludağ'da sergilediği Bursa ipekleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, somut ve somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında, kent belleğindeki değerlerin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

"Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak" projesi kapsamında, Umurbey İpek Üretim Merkezi ile Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Harmancık ve İnegöl ilçelerinde kurulan ipek dokuma tezgahlarında kursiyerlerce üretilen halı ve kumaşlar, Bursa ipeğinin yaşatılmasına ve tanıtılmasına katkı sağlıyor.

İpek üretim ve tasarım kursunu başarıyla tamamlayan Sevim Çakmak'ın Uludağ Oteller Bölgesi'nde faaliyet gösteren atölyesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi'nde aldığı eğitimin ardından zirvede halı dokumaya başlayan Çakmak, atölyeyi ziyaret edenlere ipek kozasından nasıl ip çekildiğini ve ipek halıların nasıl dokunduğunu anlatıyor.

Çakmak ayrıca, uluslararası festivaller, sergiler ve fuarlarda Bursa'nın somut olmayan kültürel mirasının elçiliğini de yapıyor.
Kaynak: AA