Tavşanlı İçme Suyu İsale Hattında Sona Gelindi

DSİ Genel Müdürü Acu: 'Tavşanlı İçme Suyu İsale Hattı ile Esatlar Kaynağı'ndan yılda 14,50 hektometreküp içme suyu temin edilecek. Bu kapsamda 20 kilometre çelik boru döşemesi imalatı ile klor binasının 500 metreküp depo ve debimetre odası betonarme ve mekanik ekipman imalatı tamamlanmış olup, sanat yapıları tamamlanmak üzeredir'

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Devlet Su işleri (DSİ) tarafından yaptırılan yılda 14,50 hektometreküp içme suyu temin edilecek isale hattının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Kütahya’ya yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmaların devem ettiğini belirtti.

Kütahya'da son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığına işaret eden Acu, şunları kaydetti:

"Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen Gölsu Projesi kapsamında Tavşanlı ilçesi de nasibini aldı. Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlası DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılanmaktadır. '81 İl İçme Suyu Eylem Planı'nı hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin, ilçelerimizin 2040, 2050, 2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturuyoruz."

Acu, bu kapsamda çalışmalarda sona gelindiğini bildirerek, "Tavşanlı İçme Suyu İsale Hattı ile Esatlar Kaynağı'ndan yılda 14,50 hektometreküp içme suyu temin edilecek. Bu kapsamda 20 kilometre çelik boru döşemesi imalatı ile klor binasının 500 metreküp depo ve debimetre odası betonarme ve mekanik ekipman imalatı tamamlanmış olup, sanat yapıları tamamlanmak üzeredir. Diğer taraftan da Esatlar Kaynağı Kaptaj Yapısı imalatlarının yapımı hızlı şekilde devam etmektedir. Projenin tamamlanması ile yılda 14,50 hektometreküp içme ve kullanım suyu ile Tavşanlı ilçesi ve Tunçbilek beldesi 2050 yılı nüfus projeksiyonu olan toplam 127 bin 459 kişinin içme ve kullanım suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA