'Romantik Türkiye' Çinli Gençlerin Dilinden Düşmüyor

Çin’de son dönemde çok popüler olan ve sözlerinde ‘Seni romantik Türkiye’ye götürmek istiyorum’ ifadesi geçen şarkı, Türkiye’nin tanıtımına büyük katkıda bulundu.

Çinli pop şarkıcısı Xiao Zhang’ın seslendirdiği şarkı, Türkiye’nin Çinli turistlerin hedef destinasyonları arasındaki yerini daha da yükseltirken, ülke tanıtımına büyük katkıda bulundu. Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, ‘Seni seyahate götüreyim’ adlı şarkısıyla Çin’deki müzik listelerini sallayan şarkıcı Xiao Zhang’ı Büyükelçilik konutunda ağırladı. Xiao Zhang’ın sosyal medya hesabından canlı yayınlanan buluşmada, Büyükelçi Emin Önen, Çinli gençlerin Türkiye hakkındaki sorularını da yanıtladı.

Büyükelçi Önen, kendisine yöneltilen Türk yemekleriyle ilgili soruyu, “Özellikle İstanbul’da dünya mutfağının her çeşidini bulabilirler. Bu yüzden Türkiye’de aç kalmaları mümkün değil. Bizim insanımız, çok misafir severdir ve evindeki yemekleri ikram etmekten de büyük mutluluk duyar" dedi.

Çinli internet kullanıcıları, Büyükelçi Önen’e Türkiye’ye seyahat ettiklerinde nereleri görmeleri gerektiğini de sordu. Önen, bu soruya “Türkiye, aslında çok zengin bir tarihî mirasa sahip ve bu tarihî miras ile Türkiye âdeta bir açık hava müzesi konumunda” şeklinde yanıt verdi.

İstanbul ve Kapadokya gibi popüler noktaların yanı sıra Şanlıurfa’nın da Çinli turistlerin gözdesi hâline gelebileceğine işaret eden Önen, şunları söyledi: “Benim de memleketim olan Şanlıurfa’da dünyanın en eski şehri, 15 gün önce de UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne da giren Göbeklitepe’nin yaklaşık 12 bin yıllık tarihi var. Çin’den Türkiye’yi ziyaret eden misafirlerimizi İstanbul ve Kapadokya’dan sonra Urfa’ya da beklediğimizi ifade etmek istiyorum."

Buluşmanın ve canlı yayın bağlantısının Çinli gençler arasında Türkiye’nin daha iyi tanınmasına katkı sağlamasını umduğunu ifade eden Önen, genç sanatçıya Türkiye turu, iki hayranına da Türkiye’ye uçak bileti hediye etti.

Genç şarkıcı Xiao Zhang, buluşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Büyükelçi’ye daveti için ve Türkiye’ye gitme hayalimi gerçekleştirmemi sağlayacağı için çok teşekkür ederim. Şimdi, Türkiye’de bir sinema filmi projesi çekme konusunu da görüşüyoruz. Bu, Türk kültürünü tanıtmak için daha da iyi bir fırsat olacak" dedi.

Çin’de 2018 Türkiye Turizm Yılı olarak kutlanıyor. Türkiye’ye giden Çinli turist sayısı, bu yıl büyük ölçüde artarken, yıl sonu itibarı ile 500 bin bandının geçilerek rekor kırılması bekleniyor.

Ayrıca Büyükelçi Önen, ayrıca Çinli şarkıcı Xiao Zhang’ı "Türkiye’nin Fahri Turizm Elçisi" ilan etti.
Kaynak: İHA