Ordu'da Konaklayan Turist Sayısında Artış

Kentte konaklama yapan yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın ilk 6 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 24 artış gösterdi.

Ordu'da bu yılın ilk 6 ayında konaklama yapan yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 arttı.

Ordu, Karadeniz Bölgesi'nde uçsuz bucaksız ormanları, bol oksijenli yaylaları ile kanyon içerisindeki şelaleleriyle de turizmde adından söz ettiriyor. Doğa turizminde ön plana çıkan kent, deniz turizmine alternatif arayanlarca tercih ediliyor.

Valilikten yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan verilere göre, Ordu'da konaklama yapan yerli ve yabancı turist sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artış gösterdiği vurgulandı.

2017 yılının ilk 6 ayında, turizm işletme belgeli tesislerde konaklayanların sayısının 132 bin 252 olduğu aktarılan açıklamada, "Bu sayı 2018 yılının aynı döneminde 164 bin 65 oldu ve yüzde 24 oranında bir artış meydana geldi. Belediye belgeli tesislerde, kamu misafirhanelerinde konaklayanlarda ise yüzde 26 oranında artış oldu. Aynı şekilde, Fatsa ve Ünye'deki deniz hudut kapılarından yapılan girişlerde de yüzde 11 oranında bir artış meydana geldi."

Açıklamada, Karadeniz'in incisi Ordu'nun turizm kenti olması hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışma ve projelerin aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.
Kaynak: AA