Olimpos'ta Kültür Ve Sanat Festivali Düzenlenecek

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Metin Sözen'in başkanlığında, Olimpos Antik Kentinde 1. Uluslararası Olympos Kültür ve Sanat Festivali'nin düzenleneceği bildirildi.

Olimpos Antük Kentinde incelemelerde bulunan Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, festivalin 6-10 Eylül tarihleri arasında düzenleneceğini belirtti.

Göven, festival çalışmaları hakkında Olimpos Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yelda Uçkan ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mesut Şenol'dan bilgi aldı.

Kültür turizminin önemine dikkati çeken Şenol, festivalde kültür turizmi kapsamında gelenlere Yörük kültürünü sergileyeceklerini kaydetti.

Olimpos'daki festivalin önemli bir marka haline geleceğine inandığını vurgulayan Şenol, festivalin antik kent açısından büyük bir şans olduğunu ve Antalya'nın tanıtımı için de önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Festivalde, şiir ve müzik etkinlikleri ile Olimpos ve kentteki diğer antik kentlere ilişkin sempozyumların düzenleneceği öğrenildi.

Kaynak: AA