Muharrem İnce'yi derin devlet mi getirmek istiyor?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bugünkü yazısında CHP'de yaşananlar hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Muharrem İnce'yi derin devlet mi getirmek istiyor?
Muharrem İnce'yi derin devlet mi getirmek istiyor?
Yılman, Kılıçdaroğlu'nun kendisine koltuğunu bırakması hususunda tavsiyelerde bulunanlara “Mümkün değil çünkü işler bildiğiniz gibi değil, çok büyük bir kumpas var. Muharrem İnce'yi partinin başına getirmek isteyen derin devlet! Ben buna asla müsaade etmeyeceğim!” cevabını verdiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu'na kim bu derinler neden Muharrem İnce'yi partinin başına getirmek istiyorlar? diye soran Yılman, Muharrem İnce neden derin devletin tercih ettiği bir isim? Haydi açıklayın Türkiye'ye de biz de öğrenelim sizin bu koltuğa sıkı sıkıya yapışma nedeninizin esas gerekçelerinizi ifadelerini kullandı.

İşte Sevilay Yılman'ın yazısındaki o bölüm;


...Epeydir duyuyordum genel başkanlığı bırakmama konusunda Kılıçdaroğlu'nun inandırıldığı senaryoyu… Daha doğrusu inanmak istediği senaryoyu diyeyim, dün bunu birkez de kendi hemşerisi olan, benim de eskiden beri tanıdığım bir işadamından duyunca artık emin oldum.

Adı bende saklı Tuncelili ve Türkiye'de vergi rekortmenleri arasında sayılan bu işadamı da seçimden bir süre sonra sırf; “Lütfen bırakın koltuğu artık Muharrem İnce'ye” demek için Kılıçdaroğlu'nun bir Ankara'ya gidişinde Atatürk Havalimanı VİP'e gitmiş. Maksadı çok sevdiği, saydığı yakını olan Kemal Bey'i uğurlarken aynı zamanda iyi niyetli bu tavsiyeyi de bizzat kendisine iletmekmiş.

İletmiş de!

Ve şu cevabı almış; “Mümkün değil çünkü işler bildiğiniz gibi değil, çok büyük bir kumpas var. Muharrem İnce'yi partinin başına getirmek isteyen derin devlet! Ben buna asla müsaade etmeyeceğim!”

Dedim ya; Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine koltuğunu bırakması hususunda tavsiyelerde, önerilerde bulunanlara bu senaryoyla yanıt verdiğini hep duyuyordum.

Dün de duyunca aynı senaryoyu ve dün muhalif kanadın imza sürecini baltalamak için genel merkez olarak akla ziyan hal ve tavırlarda bulunduklarına şahit olunca…

Yazayım bunu da dedim artık!

Ve sorayım Sayın Kılıçdaroğlu'na açık açık; “Kim bu derinler, neden Muharrem İnce'yi partinin başına getirmek istiyorlar Kemal Bey? Ve Muharrem İnce neden derin devletin tercih ettiği bir isim? Haydi açıklayın Türkiye'ye de biz de öğrenelim sizin bu koltuğa sıkı sıkıya yapışma nedeninizin esas gerekçelerinizi!”