Müftülüğün Açtığı Yaz Okulu Tamamlandı

Kütahya Müftülüğünün "Gençlik Projesi" kapsamında bu yıl ilk kez açılan ve yaz Kur'an kurslarından farklı olarak çeşitli alanlarda da eğitim verilen yaz okulu, düzenlenen mangal etkinliğiyle sona erdi.

Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılan ve Kur'an-ı Kerim derslerinin yanında dini eğitim ve sosyal programların uygulandığı yaz okulu 5 haftalık eğitimin ardından sona erdi.

Kütahya Müftülüğü Merkez Vaizi ve Gençlik Koordinatörü Ömer Faruk Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun Gençlik Projesi kapsamında bu yıl ilk defa yaz okulu açıldığını söyledi.

Yaz okulunda, yaz Kur’an kurslarından farklı olarak eğitim verildiğini belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Yaz okulumuzda, yaz Kur'an kursları gibi Kur'an-ı Kerim derslerimiz de oldu. Bunun yanı sıra sosyal etkinlikler, hadislerle değerler eğitimi, önemli şahsiyetler ve kitap kritiği, ilmihal, siyer, işaret dili, hobi saati ve beden eğitimi gibi çok kapsamlı etkinlikler yaptık. Yaklaşık 5 haftadır devam eden yaz okulumuzun bugün sonuna geldik. Bugün de son günümüz olmasından dolayı öğrencilerimizle birlikte mangal etkinliği düzenledik. Dolu dolu geçirdiğimiz yaz okulumuza katılan öğrencilerimize ikramlarla veda etmek istedik."

Yaz okuluna katılan öğrencilerden Muhammet Melih Kayacan, yaz okulunda hem Kur'an okumayı öğrendiklerini hem de işaret dili ve diğer birçok alanda eğitim gördüklerini belirtti.

Öğrencilerden Berra Sümeyye Temel de "Yaz okulu bana birçok şey kattı. Programı oldukça verimliydi. Bence her yıl açılmalı." ifadesini kullandı.

Yaz okulunu oldukça verimli geçtiğini anlatan Abdullah Dumanoğlu ise yaz okulunu açtıkları için Kütahya Müftülüğü ve eğitmenlerine teşekkür etti.

Kaynak: AA