Kıbrıs, İranlı Ve İngiliz Sanatçıların Çalışmaları Sergilendi

SOL Atölye / Sergi Salonu ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) tarafından düzenlenen No. 1 + 39 sergisi ile Salahi Şevket Sokak 39 Numara’nın kapıları sanatseverlere açıldı.

Kıbrıs, İranlı Ve İngiliz Sanatçıların Çalışmaları Sergilendi
Sergide, Kıbrıs, İran ve İngiltere’den 17 sanatçının çalışmaları yer alıyor. Toya Akpınar, Selis Tutkum Altınok, Arianna Economou, Sümer Erek, Sinem Ertaner, Hayal Gezer, Nilgün Güney, Nurtane Karagil, Osman Keten, Lee Maelzer, Omid Kalantar Motamedi, Şenol Özdevrim, Ayşe Rabo, Kris M. Adem ve Sibel Kemal Uzun’un özel çalışmaları sanatseverlerin izlenimine sunuluyor. Sergide sanatsal enstalasyonlar, resimler, fotoğraflar, performans ve sinema enstalasyonu yer alıyor. Sanatçıların, sanat eserlerini kendi kişisel yorumları, bireysel duygu ve izlenimleri ile oluşturduğu çalışmaların sergilendiği sergi, 31 Temmuz Salı gününe kadar saat 18.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

KAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, ‘‘Bir defa KAÜ’nün farklı bir misyonu var. Işıklar kenti Lefkoşa’yı yeniden geçmiş ile geleceğini birbiriyle ilişkilendirmek. Bugünkü sergide de çok güzel bir şekilde bu yansımaları görebiliyoruz. Özellikle her farklı odada o döneme ait farklı yaşamları ve o günlerin izlerini bize hissettirmeye çalıştılar. O yıllara ait birtakım görüntülerle, o yıllara ait yaşamı benimsemiş insanların kendi yaşam alanlarını bize güzel bir şekilde anlattılar. Geçmişe ve kültür mirasına sahip çıkabiliyor olmak, bunu üniversite olarak yapabiliyor olmak, bunu halkımız ile paylaşabiliyor olmak ve üstlenmiş olduğumuz misyonu hissettirebilmek bizlere gurur veriyor. Hükümetimizi de böylesi değerlerimizin olduğuna farkına varmaya ve değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.



Ertaner: “Çalışmalarda bu evdeki yaşanmışlıkların ve katmanların izleri var”

KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi sanatçı Sinem Ertaner, serginin açıldığı evin bir sürü yaşanmışlık, hikaye ve hatıra barındırdığına dikkat çekerek, sanatçıların çalışmalarının da bunlardan beslendiğini söyledi.

Evin her katının hem Kıbrıs tarihi hem de insani anlamda ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Ertaner, “Sanatçıların çalışmalarının objelerinde de aslında hayatın ta kendisi var. Sergide yerleştirmeler kullandık. Bizim için en değerli olan noktalardan biri evin geçmiş sahiplerinden kişilerin, evi ziyaret etmesi. Biz bu vesileyle, sergide araştırması sergilenen Alexander M Hadijilya’da teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Kaynak: İHA