Elazığ İki Ayrı Fuara Ev Sahipliği Yapacak

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Bu yıl yapacağımız 2. İnşaat Fuarı ile 2. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Elazığ'ın sonbahara çok canlı gireceğinin işaretidir. Türkiye Elazığ'a akın edecek." dedi.

Elazığ İki Ayrı Fuara Ev Sahipliği Yapacak
Kentte eylül ve ekim ayında düzenlenecek İnşaat Fuarı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı için tanıtım toplantısı yapıldı.

Elazığ Kültür Park'ta düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kentin Doğu'nun fuar şehri olmasını hedeflediklerini belirtti.

Elazığ'da 2014 yılından bu yana büyük atılımlar olduğunu dile getiren Yanılmaz, şunları kaydetti:

"Bu atılımların en önemli ayaklarından biri ekonomi. Bir şehrin yollarını, caddelerini, kaldırımlarını, parklarını ne kadar iyi yaparsanız yapın eğer ekonomi canlı değil, şehir hareketli değilse o yapılan kaldırımlar yollar bir anlam ifade etmez. Yapılan yollar kaldırımlar da şehirde yapılan çalışmalar parklar da şehrin yaşanabilir hale gelmesine vesile olur. Yaşanabilir hale gelen bir şehre yatırım gelir. Yatırımın olduğu yerde üretim olur. Üretimin olduğu yerde pazarlama ve akabinde para getirisi olur."

Elazığ'ın bir fuar şehri olduğuna değinen Yanılmaz, "Bu yıl yapacağımız 2. İnşaat Fuarı ile 2. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Elazığ'ın sonbahara çok canlı gireceğinin işaretidir. Türkiye Elazığ'a akın edecek." diye konuştu.

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan da, 2017 yılında yapılan fuarların büyük bir başarı ile sonuçlandığını, kent için fuarların çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaynak: AA