Ağrı'da Kesimhanenin Temeli Atıldı

Ağrı’da Vali Süleyman Elban’ın katılımı ile 200 büyükbaş ve 700 küçükbaşın aynı anda kesileceği kesimhanenin temel atma töreni yapıldı.

Ağrı'da Kesimhanenin Temeli Atıldı
Ağrı Hayvan Borsası içerisinde 4 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak kapalı kesimhane için temel atma töreni düzenlendi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Burada bir konuşma yapan Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban belediyecilikte belirli ilkellerinin olduğunu ve amaçlarının temel belediye hizmetlerini şehre kazandırmak olduğunu söyledi.

Yapılacak olan kesimhanenin bakanlık ruhsatlı olduğunu şehrin ihtiyaçlarını karşılayacağını belirten Elban, mevcut belediye hizmetlerinin kalitesini yükseltme ile ilgili çalışmaları olduğunu kaydetti.

Kent merkezi Dörtyol Kavşağı’nda alt geçit çalışmalarının başladığını ifade eden Elban, “Belediye binasının olduğu alandan 110 dönüm üzerinde park çalışması yapıyoruz. Özellikle şehrin marka değerini ve hizmet standartlarını yükseltecek hizmetlere de bir taraftan devam ediyoruz. Bu kesimhane şehiraçısından çok önemliydi çünkü biz ciddi anlamda böyle bir ruhsatlı kesimhanemiz olmayınca istediğimiz ölçüde kasapların denetimini yapamıyoruz. Şehrimiz hayvancılık bakımından çok iddialı şehirlerden birisi, hemşerilerimiz ancak Kurban Bayramı’nda canlı hayvan satışı için batıya gidiyorlar. Ancak burada kesilmiş et satamıyorlardı. Dolayısıyla bu kesimhane ilin ekonomisine ciddi bir katkı sunacak ve bu iş ile iştigal eden ticaret erbabı da bu kesimhaneden yararlanarak diğer illere canlı hayvanların yanında kesilmiş kargas et satışını da çok rahat bir şekilde yapacaklar. Kesimhane yaklaşık 8 bin metrekarelik alan içerisinde 4 bin metrekare üzerinde kapalı alana yapılıyor. Bir vardiyada 200 büyükbaş ve 800 küçükbaş hayvan kesimi yapılacak. Çok ciddi bir kapasite, inşallah ilimizden dışarıya et satışı yoğunlaşır da bu kapasite yetersiz kalır” dedi.

Vali Elban’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Tandoğan Topçu kürsüde dua etti. Program kurban kesimi ve Vali Elban’ın butona basması ile temele dökülen betonun ardından sona erdi.

Temel atma törenine Vali Süleyman Elban, İl Müftüsü Tandoğan Topçu, gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA