Van'da 'Eğitim İle Şekillenen Gelecekler' Projesi

Van'da Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "eğitim ile şekillenen gelecekler" projesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazandı.

DAKA'nın yürüttüğü "2018 yılı Çocuk ve Gençlerin Kalkınmaya Entegrasyonu Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen proje için imza töreni düzenlendi.

Van Yatırım Destek Ofisi'nde düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, toplumun vazgeçilmez parçası olan engelli bireylerin eğitim öğretim imkanlarından üst düzeyde yararlanmasının en büyük temennileri olduğunu söyledi.

Tevke, "Eğitim İle Şekillenen Gelecekler" projesinin uygulanması ve başarılı olması için destek veren herkese teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Proje ile özel eğitim alanında ihtiyaç duyulan ders materyallerinin müdürlüğümüz bünyesinde bulunan atölyelerde üretilmesi amaçlanmıştır. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin bireysel özellikleri ve gelişim alanlarındaki ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanacak materyaller, öğrencilere yaparak, yaşayarak öğrenme imkanı sunacak. Böylelikle eğitim sürecini kolaylaştıracak ve kalıcı hale getirecektir. Hazırlanan materyallerin üretimi, müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan meslek liseleri ile özel eğitim mesleki eğitim merkezine devam eden öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilecektir."

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl'ün hazırladığı proje kapsamında, özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin eğitim ortamlarının zenginleştirileceği, görme, işitme, zihinsel yetersizliği bulunan öğrenciler ile otizm ve down sendromlu özellikler taşıyan öğrencilere uygun eğitim materyallerinin tasarımları ile üretimlerinin yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA