MÜSİAD Üyelerine Vergi Yapılandırması Anlatıldı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İçel Şubesi üyeleri, vergi yapılandırılması konusunda bilgilendirildi.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, İçel Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, derneğe yaptığı ziyarette üyelerle bir araya gelerek, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında sunum yaptı.

Güngör, kanunun kesinleşmiş alacaklara ilişkin hükümler içerdiğini anlatarak, borç sorgulama işlemlerinin zamanında yapılması gerektiğini ifade etti.

Sorgulamada kanun kapsamına giren bir hususun tespiti halinde avantajlardan yararlanması gerektiğine işaret eden Güngör, yargıya intikal etmiş olan dosyaların da kanun kapsamında yapılandırılabileceğini belirtti.

Güngör, kanun kapsamında yurt içi ve dışındaki varlıkların milli ekonomiye kazandırılması için fırsatlara yer verildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre yapılandırılacaktır. Matrah ve vergi artırımı için ise 31 Ağustos 2018 tarihine kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi üzerinden yapılabilmektedir."

Kaynak: AA