Marka Kent Stratejileri Ve Anamur Kitabı Yayımlandı

İçel Üniversitesi'nin (MEÜ) katkılarıyla hazırlanan "Marka Kent Stratejileri ve Anamur" adlı kitap, İçel Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı kültür yayınları kapsamında yayımlandı.

Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Anamur Meslek Yüksekokulunda düzenlenen tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, tayin olduğunda ilçeyle ilgili ilk bilgileri bu kitabın taslağından öğrendiğini söyledi.

Kitabın Anamur'un geleceğine ilişkin bir perspektif çizme gayretinde olduğuna işaret eden Kurdoğlu, şunları kaydetti:

"Anamur konumu itibarıyla gözden ırak bir noktada ama bu gözden ıraklığı biz gönüllerde yakınlara çevirmenin, bu dezavantajlı uzaklık konumunu avantaja çevirmenin çabasında olmalıyız. Burada görev alan tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, kurum amirlerimiz, yatırımcılarımız ve Anamur'un yönetiminde söz sahibi olan tüm arkadaşlarımız mutlaka bu çabanın içerisinde olursa Anamur bir yere varacaktır. Yüksekokulumuz bize ayrı bir bakış açısı sağlamaktadır. Fakültenin de gelmesiyle hem kadro hem de kalite yönünden daha da güçlü olacağız."

MEÜ Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü ve kitabın editörlerinden Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz de kitabın Anamur hakkında alanında uzman akademisyenler tarafından hazırlanması nedeniyle bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.

Çetinsöz, 13 bölümden oluşan kitabın Anamur'u sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan tanıttığını, sözlerine ekledi.

Tanıtım programına, İçel Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hamit Küçükbatır, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, kitabın editörlerinden MEÜ Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Gürkan Temiz ve daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA