LÖSEV'in 'İyilikler Tırı' Elazığ'da

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın yardım dağıtan 'İyilikler Tırı', Elazığ'da lösemili çocuklar ve aileleriyle buluştu.

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) yardım dağıtan "İyilikler Tırı" Elazığ'a geldi.

Ahmet Aytar Meydanına park edilen tırdaki gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak, gibi yardım malzemeleri lösemili çocuklara ve ailelerine dağıtıldı.

LÖSEV gönüllüleri de yardımların çocuklara ve ailelere ulaştırılması sırasında görevlilere yardımcı oldu.

LÖSEV Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Aslı Boynueğri, yaptığı açıklamada, "İyilikler Tırı"nın 81 ili dolaşarak vakfa kayıtlı olan lösemili çocuklara yardım dağıttığını söyledi.

Bağışçıların yaptığı yardımlarla bu ürünleri tedarik ettiklerini ifade eden Boynueğri, Elazığ'daki lösemili çocuklar ve ailelerini mutlu etmek için Ankara'dan geldiklerini, gün boyu ürünleri dağıttıktan sonra Malatya'ya geçeceklerini belirtti.

Tır ile 81 ilde yardım dağıtarak, lösemililerin temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatan Boynueğri, "Lösemili bir çocuğun ihtiyacı olabileceğini düşündüğümüz her şey bugün burada mevcut. İhtiyaçları doğrultusunda buradaki malzemelerden seçip, alıyorlar." diye konuştu.

LÖSEV gönüllüsü Aysel Doğan ise, eşinin 30 yıldır kanserle mücadele ettiğini ve hastalığı yendiğini dile getirerek, "LÖSEV olarak kocaman bir aileyiz." dedi.

Diğer hastalara da şifa dilediğini belirten Doğan, "Bez yendik inşallah bütün hastalar da kanseri yener. LÖSEV'in, çevremizin, hekimlerimizin destekleri çok önemli." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA