Irak'ta Hükümet Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Irak’ın çeşitli yerlerinde devam eden hükümet karşıtı protestolar kapsamında yarın ülkenin 7 ayrı kentinde gösteriler düzenleneceği aktarıldı.

Irak'ta Hükümet Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor
Irak’ın güneyindeki Basra kentinde 9 Temmuz’da başlayan ve ülkenin çeşitli yerlerinden destek bulan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Bugün Basra’da bulunan Kurna petrol sahasına giden, protestocular lastikler yakarak bölgedeki yolu kapattı. Göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri ile protestocular arasında arbede yaşandı. Başkent Irak’taki gösteriler ise Başbakan Haydar İbadi’nin verdiği vaatler ve aşiret reislerinin verdiği bir haftalık mühlet ardından azaldı. Ancak yarın Irak’ın 7 ayrı kentinde protesto gösterilerinin yapılacağı aktarıldı.

Soysal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine yarın Cuma namazından sonra başkent Bağdat, Basra, Misan, Zikar, Kerbela Necef ve Müsenna kentlerinde yüz binlerce kişinin sokağa çıkmasının beklendiğini ifade edildi.

Öte yandan Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Basra’daki göstericilerinin bir kısmı dışında gözaltına alınan bütün göstericilerin serbest bırakıldığını duyurdu. Komiserlik açıklamasında Zikar ile Babil kentlerindeki bütün göstericilerin serbest bırakıldığını söyledi.

Kaynak: İHA