'Hayvanlar Çöplükten Kurtuldu'

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, eski Edirne çöplüğünde ve çevresinde yaşayan sokak hayvanlarının besleme odaklarının ve kulübelerinin yerlerinin değiştirildiğini söyledi.

Kalender, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulübelerin ve besleme odaklarının eski çöplüğün yanındaki yeşil alana taşındığını belirtti.

Sokak hayvanlarının daha temiz bir ortamda yaşama imkanı bulduğunu ifade eden Kalender, şöyle devam etti:

"Bu bölgeyi biz çok istemiştik. Sonunda hayvanlar çöplükten kurtuldu. Burayı düzenleyeceğiz. Ricamız besleme yapan hayvanseverlerin köpekler yeni yerlerine alışana kadar eski çöplük alanında besleme yapmamasıdır. Bu bölgeye canlarımızı alıştırmamız lazım önceki yer çok kötü bir ortamdı. Burayı güzelleştirip, besleme yapalım. Buraları zaten kullanıyorduk ancak şu anda tamamen hayvanlara verilmesi çok mutlu etti bizi. Tek sorunumuz orada kalan köpekleri buraya aktarmak. Orada aç kalırlarsa köpekler buraya geleceklerdir. O yüzden o bölgede besleme yapmayalım. Bu bölge daha temiz, ağaçlık ve şu anda yemekleri de var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA