Hatay Valisi Ata, Kazı Alanında İncelemelerde Bulundu

Vali Erdal Ata, kazı çalışmaları devam eden Roma dönemine ait Antik Hipodrom'da incelemelerde bulunup Hatay Arkeoloji Müzesini ziyaret etti Vali Erdal Ata: 'İlimizdeki tarihi eserlerin tüm görkemiyle ortaya çıkarılması ve dünyaya tanıtılması Hatay'ın turizm potansiyeline büyük katkı yapacaktır'.

Hatay Valisi Erdal Ata, kentte kazı çalışmaları devam eden Roma dönemine ait Antik Hipodrom'da incelemelerde bulunup Hatay Arkeoloji Müzesini ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Ata, Antakya ilçesi Küçükdalyan Mahallesi sınırları içinde bulunan Roma dönemine ait Antik Hipodrom kalıntılarında incelemelerde bulundu.

Antik Antakya şehrinin merkezini oluşturan, antik kayıtlarda "Basileia" olarak da adlandırılan hipodrom alanını gezen Ata, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Pamir başkanlığında 2013 yılından bu yana devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Hatay Arkeoloji Müzesini ziyaret eden Ata, burada da Reyhanlı ilçesi sınırları içinde bulunan Tell Tayinat höyüğünde çıkarılan buluntularla ilgili Toronto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Timothy Harrison'dan bilgi aldı.

Ata, burada yaptığı açıklamada, Hatay'ın dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu kaydetti.

Geçmişi milattan önce 43 binli yıllara kadar dayanan kentin tarih ve kültür varlıkları açısından son derece büyük bir zenginliğe sahip olduğunu kaydeden Ata, "İlimizdeki tarihi eserlerin tüm görkemiyle ortaya çıkarılması ve dünyaya tanıtılması Hatay'ın turizm potansiyeline büyük katkı yapacaktır." ifadesini kullandı.

Vali Ata’nın inceleme gezisine İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de katıldı.
Kaynak: AA