Haçkalı Hoca'yı Anma Etkinliği

Trabzon'da "Haçkalı Hoca'yı Anma Etkinliği" 29 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy Müftülüğünce düzenlenen "Haçkalı Hoca'yı Anma Etkinliği"nin, 29 Temmuz'da gerçekleştirileceği belirtildi.

Etkinliğin bu yıl 23'üncüsünün organize edileceği işaret edilen açıklamada, "Anma merasiminde programın ilk etabı Haçka Yaylası'nda bulunan Haçkalı Hoca Camisinde saat 10.00'da başlayacak. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği cami içi programının ardından saat 13.00'de cami dışı programına start verilecek. Program çerçevesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi, mehteran konseri icra edilecek. Ayrıca katılımcılara pilav-ayran ikramı yapılacak." denildi.

Açıklamada, Trabzon'dan programa katılmak isteyenler için Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin pazar günü saat 09.00'da sahil peronundan hareket edeceği aktarılarak, bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların da cuma akşamına kadar Büyükşehir Belediyesi binasında bulunan Ulaşım Kart Biriminden biletlerini temin etmeleri gerektiği kaydedildi.

Öte yandan açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da "Bu anlamlı günde Haçkalı Hoca Baba Hazretlerini hep birlikte anacağız. Milli ve manevi değerlerimize layık bir anma töreni düzenleyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA