'Doğa Ve Bilim Şenliği' Başlıyor

Şenlik boyunca geri dönüşüm mikroskobu, topraksız tarım, volkanik patlama ve ipek böceği besleme gibi ücretsiz birçok atölye çalışması yapılacak.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından düzenlenen "Doğa ve Bilim Şenliği", 11-12 Ağustos'ta Uludağ Sarıalan'da gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şenlik kapsamında ücretsiz düzenlenecek etkinliklerde bilim severler gün boyu bilimsel atölyelere katılabilecek ve yürüyüş yaparak Uludağ'ın güzelliklerini keşfedecek.

Uludağ'da organize edilen şenlikte doğa yürüyüşlerinin yanı sıra ahşap ev, geri dönüşüm mikroskobu, kuş yemi ve kuş yuvası yapımı ile topraksız tarım, volkanik patlama ve ipek böceği besleme gibi onlarca farklı konuda birçok atölye çalışmaları da yapılacak. Katılımcılar, şenlik alanındaki atölye çalışmalarına kayıt yaptırarak tüm etkinliklerden ücretsiz yararlanabilecek.

Şenlik, 10.00-18.00 saatlerinde atölye ve doğa yürüyüşleriyle devam edecek ve akşam 22.00-02.00 saatlerinde yapılacak gökyüzü gözlemi ile son bulacak. Uludağ Sarıalan'daki gerçekleştirilecek şenliğe ilişkin detaylı bilgi almak isteyenler, "www.bursabilimmerkezi.org" internet sayfasını ziyaret edebilecek.

Kaynak: AA