CHP'de imza toplayan dikkat çeken isimler

Gazeteci Mahmut Övür, CHP'de kurultay için eski genel başkanların imza topladığını yazdı.

CHP'de imza toplayan dikkat çeken isimler
CHP'de imza toplayan dikkat çeken isimler
Cumhuriyet Halk Partisi'nde muhalif isimler seçimli olağanüstü kurultay için imza topluyor.

625 imzanın gerektiği kurultay için son günlere girilirken, muhaliflerin imzaları toplamasına kesin gözüyle bakılıyor.

AĞIR TOPLAR DEVREDE

CHP'de bir çok isim 625 imzanın toplanabilmesi için sahaya inerken Gazeteci Mahmut Övür, CHP'nin ağır toplarının da imza topladığını yazdı.

Övür, eski genel başkanların da sahada olduğunu yazarken 'Şu tabloya bakın... CHP'nin son dönem 'kurucu babaları' diyebileceğimiz Deniz Baykal'a yakın isimler, eski genel başkanlardan Hikmet Çetin, partinin önemli isimlerinden Ali Topuz ve Önder Sav bile sahada, imza topluyor. İstanbul Kadıköy ve Adalar Belediye başkanlarının kurultay için imza vermesinde bizzat Çetin-Topuz ve Sav üçlüsünün etkisi var.' diye yazdı.

SOL KANAT ÇALIŞIYOR

CHP'de sol kanat olarak adlandırılan isimlerinde yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Övür 'Öte yanda, kurultay için sol kanat denilen Fikri Sağlar, Nihat Matkap, İlhan Cihaner - Selin Sayek Böke gibi isimler de yoğun çalışıyor. Bu süreçte belki de en ilginç ayrışma Alevi eksenli siyasi aktörler arasında yaşanıyor. İstanbul eski il başkanı Cemal Canpolat, Ali Şeker, Mehmet Tüm gibi hatta Kılıçdaroğlu'na başından beri sürekli destek olan Tuncelili birçok siyasi aktör de kurultay istiyor ve İnce'ye destek veriyor.' ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız