Aile Destek Merkezi Kursiyerleri Sergi Açtı

Erdemli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinesinde yürütülen Kargıpınarı Aile Destek Merkezindeki kursiyerler, sergi açtı.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Kargıpınarı Mahallesi'nde bulunan Aile Destek Merkezi kursiyerlerinin yaptığı el işi ürünlerden oluşan serginin açılışını yaptı.

Açılışta yaptığı konuşmada, mahallede özellikle kadınlara yönelik açılan kurslara katılımın rekor denecek sayıya ulaştığını belirten Kula, şöyle konuştu:

"Bu kurslarımızı herhangi bir mesleği ve sosyal yaşamı olmayan dezavantajlı kadınlarımızın hayata atılmaları, mesleki beceri kurslarıyla meslek edinmeleri, en azından aile içinde eksiklerini tamamlamaları, sosyal ve kültürel kurslarla kendilerini geliştirmeleri, öz güvenlerinin gelişmesi, halen okuma yazma bilmeyen kadınların okuma-yazma öğrenmeleri bizim için çok önemli. 300 bin lira destekli açılan kursumuza şu ana kadar 432 kursiyer katıldı ve şimdiye kadar açılan meslek edindirme kursları içinde rekor sayıya ulaşan kurs oldu. Hedefimiz 432 olan kursiyer sayısının 750'ye ulaşmasıdır."

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcımız Ali Cila da bu tür kursların aralıksız açılacağını ve kadınların meslek sahibi olacağını aktardı.

Kursa katılan kuaförlük kursu kursiyerleri gelin damat gösterisi sundu.

Kaynak: AA