Yatağan Termik Santrali'nin Kömür Bandının Çökmesi

TESİŞ Sendikası Yatağan Şubesi, Yatağan Termik Santrali'nde kömür bant sisteminin çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçiler için lokma döktürdü.

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şubesi, Yatağan Termik Santrali'nde kazanları besleyen kömür bant sisteminin çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçiler için lokma döktürdü.Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Yatağan Şubesi, 19 Temmuz’da Yatağan Termik Santrali'nde kazanları besleyen kömür bant sisteminin çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçiler Seray Şimşek ve Sezgin Kılıç için Yatağan Termik Santrali’nde lokma döktürdü.

Okunan duaların ardından dökülen lokmalar, vatandaşlara ikram edildi.

Burada konuşan Yatağan Kaymakam Vekili Eren Arslan, Yatağan’da meydana gelen olaydan ders çıkartılması gerektiğinin altını çizerek, işverenlerin ve sendikanın hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sahip çıkmasıyla acılarının hafiflediğini kaydetti.

Her canlının ölümü tadacağını belirten Arslan, "Ölümün, hastalıkla, kazayla, nerede ve hangi yaşta geleceğini kimse bilmiyor. O yüzden yaşarken birbirimizin kıymetini bilmeliyiz. Bu şuurda ömrümüzü tamamladığımızda arkamızda kalanların bize dua etmesi en büyük kazancımız olacaktır." diye konuştu.

Hayatını kaybeden işçiler için diyecek söz bulamadığını belirten TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ise, bir daha böyle acılar yaşamamayı diledi.

Erçelik, işçilerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "İşçilerimizden geriye kalan çocukları artık bizim evladımızdır. Eşi bizim kardeşimiz, babası da babamızdır. Bizleri evlatları yerine koyabilirler." ifadelerini kullandı.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Şahin de, sözün bittiği yerde olduklarını söyledi.

Yatağan Termik Santrali’nde acı bir olayın yaşandığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"İşçi arkadaşlarımızın bir kazada hayatını kaybetmesi veya yaralanması, hiçbirimizin arzu etmediği bir olaydır. Ama maalesef böyle şeyler olabiliyor. Bununla ilgili araştırma ve incelemeler yapılıyor. Devletten kalma aksaklıkların olup olmadığı da inceleniyor. Ama bunlar ölenleri geri getirmiyor. Geride kalanlar için sendika olarak ve işveren olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır."

Programa, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Bilgiç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, olayda hayatını kaybeden Seray Şimşek’in eşi Ülkü, çocukları Semihcan ve Çınarcem, babası Cemil, annesi Şener Şimşek, yakınları, santral yetkilileri ve çalışanları katıldı.

Kaynak: AA