Uyuşturucu Sanığından İlginç Savunma

Kastamonu'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık, borçlarını ödemek için kenevir diktiğini ifade ederek kendini savundu.

Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanık Ahmet A. ile avukatı katıldı.

Ahmet A, savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti.

Kenevir ektiğini kabul eden Ahmet A, "Bu suçtan dolayı utanıyorum. İlk defa esrar ektiğim için ne kadar çıkacağını bilemiyordum. Bir kısmını içecek, diğer kısmını da satacaktım. Ektiğim esrardan 150 lira karşılığında sadece 100 gram satım." dedi.

Kenevir tohumunu İstanbul'dan aldığını kaydeden Ahmet A, "Bir tohumdan ne kadar çıkacağını bilemediğim için aldığım tohumların hepsini ektim. Bankaya borcum vardı. Tefeciye de borçlandım. Faize battım. Yuvam yıkılmasın diye bir defalığına diktim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 25 Aralık'a erteledi.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen yıl temmuz ayında araç ilçesinde Ahmet A'nın evine düzenlediği operasyonda 47 kilogram kubar esrarla 52 adet 100 gramlık satışa hazır halde paketlenmiş ecstasy hap ele geçirmişti.

Kaynak: AA