Güneysuspor Hentbol Takımının Hedefi Süper Lig

Güneyspor Başkanı Rıfat Özer, amaçlarının erkekler hentbolda Süper Lig'e çıkmak olduğunu belirtti.

Özer, düzenlediği basın toplantısında, Güneyspor olarak aktif 6 branşta mücadele ettiklerini söyledi.

Bu spor dalları içerisinde erkekler hentbolda son derece iddialı olduklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Bu sene de birinci lige çıktık. Şu an yaptığımız transferlerle Süper Lig'in en büyük adayı olarak gözüküyoruz. Bu sonuçta spor, maç bitmeden hiçbir şey söylemeyiz ama amacımız Süper Lig'e çıkmak. Doğu Karadeniz'de hatta Batı Karadeniz'deki tek erkek hentbol takımıyız. Süper Lig'de henüz bir hentbol takımımız yok. Amacımız gençlerimize örnek takımlar oluşturmak, onları spora daha şok heveslendirmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Amacımız onları spor salonlarına çekmek. Bu amaçla yola çıktık. Güneysu'da geçmişte spor yapmadım diyecek bir insanımız kalmayacak."

Özer, bu hedeflerinin aynı zamanda kendilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir talimatı olduğunu dile getirerek, "Cumhurbaşkanımız Güneysu'ya geldiğinde kendisine hentbol takımımız ikinci lige yükselmişti. Kendisine forma hediye etmiştik. Bize, 'Amatör değil profesyonel forma getireceksiniz.' demişti. Geçen yıl birinci lige çıktık. Bu sene de Süper Lig'e çıkarsak kendisinin talimatını yerine getirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İstanbul Çekmekköy Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, Güneysu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ramazan Öztürk de katıldı.

Özer, toplantı sonunda takımlarına destek veren Çekmekköy Belediye Başkan Yardımcısı Öztürk'e forma hediye etti.

Kaynak: AA