Çolpan İlhan Mezarı Başında Anıldı

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, usta oyuncunun ailesi, sevenleri ve sanatçı dostları katıldı.

Çolpan İlhan Mezarı Başında Anıldı
Tiyatro ve sinema oyuncusu Çolpan İlhan, vefatının 4'üncü yılında mezarı başında anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, usta oyuncunun ailesi, sevenleri ve sanatçı dostları katıldı.

Törende Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi ve ayrıca katılımcılara tatlı ikramı yapıldı.

- "Annemin eli birçok insana değdi, onları aydınlattı"

Basın mensuplarına açıklamada bulunan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık, Nazım Hikmet'in "Özlemin azı çoğu olmaz, ağırdır işte." sözünü hatırlatarak, "Hakikaten özlem karşısında çaresiziz. Biz Çolpan İlhan'ı onun bize bıraktığı sevgiyle özlüyoruz. Onu, ona karşı sakladığımız özlemle seviyoruz." dedi.

Alışık, anma törenine katılan herkese teşekkür ederek, annesi hakkında şunları söyledi:

"Annemin çok insana eli değdi, birçok insanı aydınlattı. Sanki bir Çolpan yıldızıydı. Özlüyoruz onu gerçekten. Yuvasını kuran ve kollayan biriydi. Öylesine sevdi ki bizi, onun sevgisini görünce kendi sevgimizden utandık. Özlemek gerçekten çok zor ve ağır bir şey."

- "Çolpan İlhan vefakar bir eşti"

Törene katılan usta oyuncunun dönem arkadaşlarından senarist ve yönetmen Safa Önal ise Sadri Alışık ve Çolpan İlhan'la çok güzel anılar yaşadığını anlatarak, "Keşke şu anda olsalardı da beraber yeniden yeni hayaller kursaydık ve onları gerçekleştirseydik." diye konuştu.

Önal, İlhan'ın vefakar bir eş olduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çolpan, çok şöhretli bir zamanında olmasına rağmen, kendini silerek her şeyini erkeği için, o koca oyuncu eşi için adadı. Bu her kadının ya da her erkeğin yapabileceği bir şey değildir. Bu mucizevi durumu ikisi de başardı. Sanat hayatında kendini geriye çekti Çolpan, her şey onun için Sadri'ydi. Bunları hep söylemişimdir, anı kitabımda da var. Mesela Sadri için yazılan bir senaryoyu Çolpan okurdu. Sonra o filmde ne giyilecekse kostümlerden tutun da neler yapılacaksa her şey için Çolpan seferber olurdu."
Kaynak: AA