Cizre'de Diz Ameliyatı Yapıldı

Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde, dizinden yaralanan bir hastaya "dizde çoklu bağ yaralanmasında cerrahi tedavi" ameliyatı yapıldı.

Aynı hastanede görev yapan polis memuru Ufuk Dal (31), halı saha maçında dizinden yaralanması şikayetiyle ortopedi ve travmatoloji polikliniğine başvurdu.

Ortopedi ve travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kınaş ve Ozan Turhal tarafından yapılan muayene ve teklerden sonra Dal, hastanede ilk kez yapılan dizde çoklu bağ yaralanmasında cerrahi tedavi ameliyatıyla sağlığına kavuşturuldu.

Dr. Mustafa Kınaş, yaptığı açıklamada, bu tür rahatsızlıkların spor yaralanmaları sonucu olabildiği gibi trafik kazaları sonucu da olabileceğini söyledi.

Hastanın ön ve arka çapraz bağlarının koptuğunu tespit ettiklerini anlatan Kınaş, şöyle devam etti:

"Ön çapraz bağ ameliyatı çoğu hastanelerde yapılmakta ve biz de burada 60-70 tanesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Ama arka çapraz bağ ameliyatı ise her hastanede yapılamayan riskli, zor ve nadir yapılan bir ameliyat. Biz hastaya ameliyatın risklerini anlattık. Hasta bize bizde hastaya güvenerek iş birliği içerisinde bu ameliyata karar verdik. Başarılı geçen ameliyatın ardından yapılan fizik tedaviden sonra hastamız işinin başına döndü."

Dr. Ozan Turhal ise, arka çapraz bağların tehlikeli bölge dedikleri damar ve sinir paketine yakın bölgede olduğunu belirterek, riskli bir ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başhekim Mehmet Hidayetullah Erzen de, ortopedi uzmanlarının 3 basamak hastanelerde yapılabilen çoklu bağ ameliyatını risk alarak başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaynak: AA