Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nde Yeni Mozaik Alanlar Bulundu

Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Hoff: 'Bu senenin en önemli buluntularından biri mozaik zemin. Beklenilen bir şeydi ama bu kadar güzeli beklenmiyordu' 'O dönem yaşayan halkın refah seviyesini de ortaya koyan bir buluntu aynı zamanda'

Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında yeni mozaik alanlar bulundu.

Antik kentte 2005'ten bu yana sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bulgulara ulaşıldı. Kazı Başkanlığını Prof. Dr. Michael Hoff'un yaptığı kazılar, bu yıl yeni alanlarda devam etti. Kazılarda yeni mozaik alanlar bulundu.

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, kazı ekibini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hoff, projede Amerikalı ve Türk öğrencilerin ortak çalışma yaptığını söyledi.

Her yıl farklı umutlarla çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Hoff, şunları kaydetti:

"Her sene buranın tarihiyle ilgili veriler elde etmek için çalışıyoruz. Bu da bizi heyecanlandırıyor. Kazı çalışmalarımız sırasında bulduğumuz sikke, seramik, cam buluntular, ya da mimari yapılar oluşturmaya çalıştığımız pazılın bir parçasını oluşturuyor. Her geçen gün bulduğumuz buluntularla bu tarihi süreci tamamlamaya çalışıyoruz. Bu senenin en önemli buluntularından biri mozaik zemin. Beklenilen bir şeydi ama bu kadar güzeli beklenmiyordu. O dönem yaşayan halkın refah seviyesini de ortaya koyan bir buluntu aynı zamanda. Ve büyük bir ihtimalle benzerlerini bu hamam içinde bulmaya devam edeceğiz gibi görünüyor."

Başkan Çelik, ekibe emeklerinden dolayı teşekkür ederek, "Hocamıza ve ekibine elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Her zaman yanlarındayız." dedi.

Kaynak: AA