28. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür Ve Sanat Festivali'ne Doğru

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, başta Giresun halkı olmak üzere yerli ve yabancı turistleri bu yıl 27-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek "28. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali"ne davet ettiklerini söyledi.

Başkan Şenlikoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Giresun'un yanı sıra Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yaylalarından birisi olan Kümbet'in tanıtımı ve yayla kültürünü yaşatarak gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla her yıl festival düzenlediklerini belirtti.

Etkinliğin bu yıl 27-29 Temmuz tarihleri arasında 28. kez gerçekleştirileceğini vurgulayan Şenlikoğlu, "Kümbet festivali, bölgemizin ilk yayla festivali olma özelliğini taşıyor. Giresun'un en önemli etkinliklerinden birisi. Festival ile hem yaylalarımızın tanıtımı, hem de yayla kültürünün yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyoruz." dedi.

Şenlikoğlu, başta Giresun halkı olmak üzere yerli ve yabancı turistleri bu yıl 27-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek "28. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali"ne davet ettiklerini vurgulayarak, "Kümbet festivalimize her yıl on binlerce insan katılıyor. Bu yıl da yoğun katılım olmasını bekliyoruz. Bu doğal güzellikleri hep birlikte yaşayalım." diye konuştu.

Kaynak: AA