'Yeni Dönemde Tarıma Daha Çok Önem Verilecek'

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye'nin 24 Haziran seçimleri ile birlikte yeni bir yönetim sistemine geçtiğini hatırlatarak, yeni dönemde tarıma çok daha fazla önem verileceğini söyledi.

Ceylan, Çanakçı köyünde muhtarla istişare toplantısında bir araya geldi.

Türkiye'nin 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni bir yönetim sistemine geçtiğini hatırlatan Ceylan, yeni dönemde tarıma daha gazla önem verileceğini ve verilen bu önemle çiftçiye büyük destekler sağlanacağını belirtti.

Ceylan, tarım ile sanayi entegrasyonunu sağlamak için tarıma dayalı ekonomik yatırımlarda yüzde 50 hibe desteğine devam edileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde 81 il ve 250 köyde, Birlikte Üretim Modeli hayata geçirilecek. 2020 yılına kadar IPARD-II kapsamındaki destekler sürdürülecek, 5,2 milyar lira hibe ile 10 bin yeni yatırım desteklenecek, 50 bin yeni istihdam oluşturulacak. Kırsal alana 8,4 milyar liralık yatırım kazandırılacak."

Tarım sigortalarının kapsamının genişletileceği, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamına mercimek ve nohudun da dahil edileceğini dile getiren Ceylan, bunun yanında incirde ve üzümde yağmur zararı ile küçükbaş hayvanlarda yavru atma riskinin de teminat kapsamına alınacağını aktardı.

Ceylan, Çorum'un Türkiye'de en çok köyü olan üçüncü il olduğuna da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tarımın Çorum’da tekrar ayağa kalkabilmesi için toplulaştırmaların yapılması ve sulanabilir arazilerin sulanması gerekiyor. En çok köyü olan üçüncü iliz. İlimizin en çok ilgilenmesi gereken konuların başında tarım ve hayvancılık geliyor. Tarımla ilgili toplulaştırma hedefimiz var. Parçalı arazileri mutlaka birleştirmemiz gerekiyor. Parçalı arazileri bir bütün olarak vatandaşlarımıza teslim etmemiz lazım. Biz Çorum’da ekilebilir, kullanılabilir arazisinin tamamını sulamak istiyoruz. Bu arazileri 2023'e kadar sulayacağız, tüm planlamalarımız bu yönde."

Kaynak: AA