SATSO Başkanı Altuğ, Basın Bayramı'nı Kutladı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.

Altuğ, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kentteki bir otelde düzenlenen programla gazetecilerle bir araya geldi.

Gazetecilerin bayramını kutlayan Altuğ, sanayi ve ekonomideki gelişmeleri de değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karasu ilçesindeki münferit yatırım yerinin Mega Endüstri Bölgesi ilan edilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Altuğ, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın, Mega Endüstri Bölgesi için Sakarya'dan bahsetmesi de bizim, gelecek dönemler için ilimizi gelişmelere hazırlamamız gerekir. Üzerimize düşen sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak bölgemizin ekonomiye enerji ve katma değer sağlaması doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sakarya'nın bulunduğu jeostratejik konumu, liman ve demiryolu yatırımları, organize sanayi bölgeleri, iş gücü potansiyeli ve üretmeye odaklanmış iş dünyası ile işaret edilen bir ekonomi merkezine dönüşüyor."

Altuğ, Sakarya'nın, ülke ekonomisi için üretimin odağı olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, şunları söyledi:

"Dünyaya sattığımız ürün, aldığımız ürünlerin oranını karşılamıyorsa daha dikkatli tüketmek daha fazla üretmek zorundayız. Çağımızın en büyük sorunu tüketmede sınır tanımayan bir toplumun oluşmasıdır. Bugün baktığınızda Sakarya, ülke ihracatında da önemli bir yere sahip. Sakarya en çok ihracat yapan iller sıralamasında 7. sırada yer alıyor. İhracatta mobilya ve makine ihtisas alanında öne çıkmak hedefindeyiz. Küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin var olan potansiyellerini değerlendirerek ihracat hacimlerini yükseltmek, rol modellerle ihracata yönlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sanayi, ticaret, tarım ve turizm sektörlerinin her birinde ciddi potansiyel ve avantajlara sahibiz. Bu sektörlerimizin her birinde markalaşarak 2023 yılına Türkiye ihracat hedeflerini yerine getireceğimize yürekten inanıyoruz. Hedef pazarlarımızın genişletilmesi, ürün çeşitliliğimizin ve kentimizin topyekun rekabet gücünün arttırılması için ihracat ile ilgili büyük fotoğrafı görerek ilerleyeceğiz."

Kaynak: AA