Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı Açıklaması

'Devletimiz yeni sistemle daha hızlı kararlar alıp, bürokrasiyi minimuma indirmeyle birlikte üzerine düşeni yapmış olacak. Sektörde bu olumlu değişime üretimde verimlilik, üretimi arttırma hedefiyle cevap verirse Türk tarım ve hayvancılığının önünde kimse duramaz'

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık bürokrasinin çok daha hızlı ilerleyeceğini, bunun kısa sürede sektöre olumlu yansıması olacağını söyledi.

Sarı, yaptığı açıklamada, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ile 25-28 Ekim'de düzenlenecek "Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı"nın, sektörde gelişimin de öncüsü olacağını belirtti.

Hendek ilçesindeki Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek fuara 250 firma ve 300 üzerinde markanın katılacağını aktaran Sarı, tarım ve hayvancılık teknolojilerinde sektörün en iyi firmalarının yer aldığı Sakarya'da 50 bin çiftçinin, yeni işbirlikler için fırsat yakalayacağını kaydetti.

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Sarı, 24 Haziran seçimlerinin istikrarın sağlanması için çok önemli olduğunu, fuarın da böylesi yeni yönetim sistemi ortamında düzenleneceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 2023 hedeflerine daha hızlı ilerleyeceklerini vurgulayan Sarı, "Hayvancılık alanında da yeni sistemle bakanlığın yapısının değişmesini, bürokrasinin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. Bu durum elbette ki sektöre olumlu olarak yansıyacak. Devletimiz yeni sistemle daha hızlı kararlar alıp, bürokrasiyi minimuma indirmeyle birlikte üzerine düşeni yapmış olacak. Sektörde bu olumlu değişime üretimde verimlilik, üretimi arttırma hedefiyle cevap verirse Türk tarım ve hayvancılığının önünde kimse duramaz." değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya Ticaret Borsası olarak kendilerini tarım topraklarının heba edilmemesine adadıklarını bildiren Sarı, yaşamın toprakla filizlendiğini, toprak olmazsa hayatın da olmayacağını kaydetti.

Sarı ayrıca, ekim ayında yapılacak fuarın kent ekonomisine büyük katkısı olacağını ve teknoloji üretenler ile kullanıcılar arasında köprü vazifesi göreceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA