Okula Gitmeyen Çocuk Kalmasın

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, çeşitli nedenlerle okula gidemeyen çocukların eğitime kazandırılması için yeni bir ekip kurarak, ailelerle görüşme çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Turan, il merkezi ile Doğubayazıt, Diyadin ve Taşlıçay ilçelerinde yapımı devam eden okulların inşaatları ile tadilat çalışaması yapılan okulları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Turan, çocukların daha rahat ortamda eğitim görmeleri için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Yaz döneminde, fiziki ortam iyileştirmelerinin yanında çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen çocukların eğitime kazandırılmaları için de özel çalışma yürüttüklerini ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Yeni bir ekip kurarak il genelinde çeşitli nedenle okula devam edemeyen öğrencilerimizin aileleriyle görüşülerek çözüm yolları üzerinde çalışılacaktır. Öğrencilerimizin aileleri ikna edilerek tekrar okula kazandırılması çalışmaları yapılacaktır. Okul öncesi eğitimi kapsamında okul müdürlerimiz alan taraması yaparak minik öğrencilerimizin okullarımıza kayıtlarını alacaktır."

Kaynak: AA