Down Sendromlu Kübra'nın Gelinlik Hayali Gerçek Oldu

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki down sendromlu Kübra Küçük'ün gelinlik giyme hayali, belediye tarafından organize edilen temsili düğünle gerçekleştirildi.

Down Sendromlu Kübra'nın Gelinlik Hayali Gerçek Oldu
Antalya'da, 27 yaşındaki down sendromlu Kübra Gencer'in küçük yaşlardan beri hayalini kurduğu gelinlik giyme hayali, organize edilen temsili düğünle gerçek oldu.

Serik ilçesi Cumalı Mahallesi'nde yaşayan ve çocukluğundan beri beyaz gelinlik giyme hayali kuran down sendromlu Kübra Gencer'in durumu, komşuları tarafından Serik Belediyesine bildirildi.

Genç kızın hayalini gerçekleştirmek için harekete geçen belediye ekipleri, aile ile görüşerek gelinlik satın aldı ve düğün salonu kiraladı.

Ailesinin yanı sıra komşularının da katıldığı davullu zurnalı temsili düğünde beyaz gelinlik giyen Kübra, en büyük hayaline kavuştu.

Düğüne katılan Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Kübra'nın hayallerini gerçekleştirmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Kübra gibi engellilerin hayallerini gerçekleştirmenin herkesi görevi olduğunu dile getiren Çalık, "Onların mutluluğunu birlikte yaşamanın değeri ise ölçülemez." diye konuştu.

Annesi Ayşe Gencer ise kızının en büyük isteğinin gelinlik giyip düğün yapmak olduğunu söyledi. Bu hayali gerçekleştirmek için Serik Belediyesinin yardımcı olduğunun dile getiren anne Gencer, şöyle konuştu:

"Eş, dost ve konu komşunun da yardımlarıyla bu hayali gerçekleştirdik. Çok güzel bir eğlence oldu. Kızım da çok memnun kaldı ve mutlu oldu. Daha önce böyle bir şey hiç aklımızdan geçmemişti. Kızım çok istedi. Kübra çok mutlu oldu, sevindi. Kızım gibi tüm engelli çocuklarımız bizlerden destek istiyorlar."

Down sendromlu Kübra Gencer de gelinlik giymekten dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA